Kurisutaru’s Closers Note

Update : This Guide somewhat not relevant for some Section like skill cube due mechanism change on OBT !

Hello hello, Kurichutaru here ~
Recently I got invited to Closers CBT by SEGA JP, since some of My Friend not invited and don’t know the basic thingy about Closers, Lemme put a small information from My CBT Experience here.
Note : There’s a wiki on wikia for closers, but I dont really bother much about their content, afaik Japan community will make Closers JP Wiki shortly.
Also all information here reflect what I experience during CBT ~
Plus Click the image to view laaarge size one [Image displayed here was HQ Lossy JPEG version, click to view Lossless PNG version]
はじめましょうか?

NPC Section

+ Orie Takanashi 「オリエ・タカナシ」 | Closers HQ NPC
クローザーズ ー オリエ・タカナシ
She’s handle Closers HQ, usually only give main story quest
+ Mashiro Uzuki 「マシロ・ウヅキ」 | Storage NPC
クローザーズ ー マシロ・ワヅキ
She’s the best girl on Closers
No doubt
Joke aside, She’s the Storage NPC that you can store your precious item on safe place
+ Enari Shinoda 「エナリ・シノダ」 | Healing Item NPC
クローザーズ ー エナリ・シノダ
She’s selling HP and MP Potion
Note : Although you can buy from Mashiro on CLEAR DUNGEON scene
+ Reiji Washizuka 「レイジ・ワシヅカ」 | Armory (Core/Module/Shield) + Black Market (Market Board) NPC
クローザーズ ー レイジ・ワシヅカ
He’s the one who sell basic equip like core, module, and shield. Also you can access Market Board from him.
+ Raina Ikurumi 「ライナ・イクルミ」 | Map Changer / City Portal NPC
クローザーズ ー ライナ・イクルミ
She’s used for travel / teleport from one city to another city *obviously for different dungeon access*
She’s maniac with engine though
+ Kuishi-ver.13 「クイシーver.13」 | Enchant and Tuning (Socket on Elsword) NPC
クローザーズ ー クイシーver.13
Hello Robot ! This guy handle Upgrade of your Core / Module / Shield also Tuning them.
+ Aran-ver.3 「アランーver.3」 | Crafting + Dismantle Equipment NPC
クローザーズ ー アランーver.3
Printer-kun ~ This things handle Crafting and Dismantle equipment
+ Satoko Shiratori 「サトコ・シラトリ」 | Skill Cube NPC
クローザーズ ー サトコ・シラトリ
She’s selling Skill Cube that can add new technique on your skill. Only sell Advance and Expert Cube. *will explain later*

Main UI

Note : This Image were Interactive UI, Just click and see ~
Character Inventory Skill Quest Messenger Mail Party Option Team-Work Daily MissionUnion Store
 

Introduction Time !
Note : Some of Introduction Image has series of image after you click the First Image, also READ the DESCRIPTION!

Mashiro Uduki 「マシロ・ウヅキ」 | Storage NPC

Introduction - Mashiro Waduki - Storage

Enari Shinoda 「エナリ・シノダ」 | Healing Item NPC

Introduction - Enari Shinoda - Healing Item

Raina Ikurumi 「ライナ・イクルミ」 | Teleport NPC

Introduction - Raina Ikurumi - Teleport NPC

Reiji Washiduka 「レイジ・ワシヅカ」 | Black Market aka Market Board NPC

Introduction - Reiji Washiduka - Market Board - Step 1

Introduction - Reiji Washiduka - Market Board - Step 2 Introduction - Reiji Washiduka - Market Board - Step 3 Introduction - Reiji Washiduka - Market Board - Step 4

Kuishi-ver.13 「クイシーver.13」 | Enchant and Tuning NPC

Click either Enchant or Tuning

Introduction - Kuishi-ver.13 - EnchantIntroduction - Kuishi-ver.13 - Tuning - Step 1
Introduction - Kuishi-Ver.13 - Tuning - Step 2Introduction - Kuishi-Ver.13 - Tuning - Step 3Introduction - Kuishi-Ver.13 - Tuning - Step 4

Aran-ver.3 「アランーver.3」 | Crafting + Dismantle NPC

Click either Crafting or Dismantle

Introduction - Aran-ver3 - CraftingIntroduction - Aran-ver3 - Dismantle - Step 1
Introduction - Aran-Ver.3 - Dismantle - Step 2

Satoko Shiratori 「サトコ・シラトリ」 | Skill Cube NPC

Introduction - Satoko Shiratori - Skill Cube Introduction - Satoko Shiratori - Shop List

Video Section

「クローザーズ」 クローズド β テスト クリア

「クローザーズ」 クローズド β テスト ー ハルト

Final Word

I think that’s all that I can write during CBT Experience ~
Hope you guys like it !

Note : Don’t dare you try to rip single thing on this site

39 comments

  •  

    May 25, 2016 4:39 PM

    Ayo Dong adain Closer . mau banget yang indonesia di ganti modnya TT^TT

    • Kurisutaru
       

      May 25, 2016 6:04 PM

      Selama nggak ada yang bisa pointing File yang mana itu voice plus unpackernya, keknya ga ad minat bikin voice changernya
    •  

      Dec 19, 2016 5:09 PM

      kalo ada yang bisa pointing mana file voice pack sama unpackernya, kira2 ada yang minat buat?

    • Kurisutaru
       

      Dec 19, 2016 6:29 PM

      Closers JP = Service Closed. Then moh ah
  •  

    May 26, 2016 8:37 PM

    mod voice pack jepan nya ada gan?

    • Kurisutaru
       

      May 26, 2016 8:50 PM

      Nope
  •  

    May 27, 2016 5:27 PM

    Ditunggu Voice packya wkwkwk

    • Kurisutaru
       

      May 27, 2016 7:45 PM

      Impossibru kecuali ada unpackernya
  •  

    May 29, 2016 6:39 PM

    Any info for Voice Changer like you did on Elsword’s ?

    Well, if still not I’ll search some info on other site if possible.

    • Kurisutaru
       

      Jun 01, 2016 7:20 PM

      Nope, since I dont have the unpacker or hints on what files the sound reside
  •  

    Jun 06, 2016 2:53 PM

    Kalo unpackernya udah ada, atau nemu voice pack atau voice changernya, kabarin ya?

    • Kurisutaru
       

      Jun 06, 2016 3:11 PM

      Mantau aja disini
  •  

    Jun 06, 2016 3:26 PM

    Ane nemu Tools Mod. buat extract dan buat ulang file DAT*.CMF nih. (Depacker)

    • Kurisutaru
       

      Jun 06, 2016 3:41 PM

      Barusan quick search, dapet jg sih. Liat ntar de
    • Kurisutaru
       

      Jun 06, 2016 3:46 PM

      Script dari forum xentax bukan ? Kalo buka bisa di mail buat di check
    •  

      Jun 06, 2016 3:54 PM

      kalo ane dari salah satu member circle kaskus

    •  

      Jun 06, 2016 4:00 PM

      ane kirim ke mail mana?

    • Kurisutaru
       

      Jun 06, 2016 4:06 PM

      Mail ke [email protected]

      So far gw dapet cuma Unpacker, ga ad Packernya

    •  

      Jun 06, 2016 4:13 PM

      udah ane kirim.
      filenya rename jadi .rar ya..

    • Kurisutaru
       

      Jun 06, 2016 6:52 PM

      Gw barusan baca scriptnya, dan gw ga ngeh sama sekali itu codenya haha

      Possible dibuat Voice Changer, tp keknya aga susah untuk Un/Pack Utility nya *kecuali ada yang mo jelasin dengan bahasa manusia*

    •  

      Jun 06, 2016 9:18 PM

      Hahahha, sama gan..
      posible sih, tp butuh ketelitian maksimal :v

    •  

      Jun 06, 2016 9:53 PM

      Hahahaha. gw ngeh dikit..
      tapi butuh ketelitian yang tinggi.. :v

    • Kurisutaru
       

      Jun 08, 2016 8:35 AM

      Secara struktur sih ok

      secara code language kaga

      pertanyaan gw kalo lu ngeh gampang

      “Encryptor sama Decryptornya pake apa ?”

      “Checksum yang dipake apa ?”

      “Compression sama Decompression filenya pake apa ?”

      Semua cuma quickbms.exe yang tau karena dia AIO tools, itu yang ga gw paham

    •  

      Nov 19, 2016 5:28 PM

      Boleh minta Linknya?

    •  

      Nov 19, 2016 5:31 PM

      Boleh minta Linknya Unpackernya?

    • Kurisutaru
       

      Nov 19, 2016 5:42 PM

      No unpacker work on Closers JP
  •  

    Jun 06, 2016 11:51 PM

    gw malah bingung hasil unpackernya -_-‘

    ane tunggu gan voice changernya hahahaha

    • Kurisutaru
       

      Jun 07, 2016 6:06 AM

      Tar ya kalo ada waktu :laugh:
    •  

      Jun 07, 2016 9:00 PM

      sip lah gan :D
      ane pantengin terus web dan komennya :D

  •  

    Jun 21, 2016 8:48 PM

    Ada perkembangan di voice Mod nya bang ?
    ane nanya” ke temen yg biasa Oprek” ginian ga ada yg paham jg ternyata

    • Kurisutaru
       

      Jun 21, 2016 10:05 PM

      Lagi nda minat, blom colek2 datanya :laugh:
    •  

      Jul 02, 2016 4:17 PM

      minatin dong gan :v

  • Kurisutaru
     

    Jul 02, 2016 4:20 PM

    ^

    Unpackernya nda jalan untuk CLS JP, sorry cant help

  •  

    Jan 17, 2017 8:05 PM

    kuri uda maen closers yg jp di happytuk?

  •  

    Jan 17, 2017 8:38 PM

    ini kostum ** ga ada status set kaya di kr/id ya di jp,truz bahan enchannnya di nerf juga -1 smuanya
    banyak nerf ya disini di bandingin kr/id kalo yg tw belom tau sih kayak jp ato kr/id
    sama sayang ga ada semacam starter pack buat yg baru daftar ya.

    • Kurisutaru
       

      Jan 17, 2017 8:43 PM

      JP serv dari dulu emang kek gini kok, mala dulu ga ad bisa ancur dkk itu item pas nempa *KR Item gagal nempa destroyed loh ya*

      Cuma ga tau kenapa, katanya IP ga di block, harusnya sih JP IP only

  •  

    Jan 17, 2017 9:05 PM

    iya destroy emang , ini harusnnya ip block sih,tapi tinggal tunggu ada yg treak2 bahasa inggris,br,indo aja ga lama ,ntar di block paling .
    btw ada circle? bole join?
    closers accountnnya chibibo13

    • Kurisutaru
       

      Jan 17, 2017 9:14 PM

      Masi preparation sih servernya, di TOS nya HappyTuk Japan IP only. *cuma HappyTuk dari TW companynya*

      Nda usa jauh2, udah ada yang ngajak ribut kok :3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I always Aim the Highest. © 2011 ~ Now - Kurisutaru.net